2011 Yılı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı E-başvuru Tarihi ve Kılavuzu

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
GENEL AÇIKLAMALAR
Bu kılavuzda; 2011 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ve Yatılı ılköğretim Bölge Okullarından (YıBO) mezun olan öğrencilerin yerleştirilmesiyle ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı;
5, 6, 9, 10 ve 11. sınıfların; 30 Nisan 2011,
7. sınıfların 05 Haziran 2011,
8. sınıfların 04 Haziran 2011 tarihlerinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, merkezi sistem sınavı olarak MEB - Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.
PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.
5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvurusu; 14-25 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.
7 ve 8. sınıf öğrencileri PYBS’na da girmek istemeleri halinde, SBS başvuruları sırasında PYBS için de başvuru da bulunacaklardır. Bu öğrencilerin PYBS puanları SBS puan bilgilerine göre hesaplanacaktır. (7 ve 8. sınıf öğrencileri için ayrıca bir sınav yapılmayacak olup SBS puan bilgilerine göre değerlendirilecektir. PYBS’na başvuru tarihleri arasında müracaat yapmaları hâlinde puanları hesaplanacaktır.)
Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi, Açık ılköğretim Okulu ile Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencileri; parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar.
Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına baĢvuramazlar.
Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

KILAVUZU ıNDıRMEK ıÇıN TIKLAYINIZ

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz.