36 bin öğretmen göreve başlıyor

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı dün büyük bir heyecana tanıklık etti. 100 bin kişi arasından 36 bin öğretmenin ataması yapıldı. Bugün göreve başlayacak olan öğretmenlerin sevinçleri görülmeye değerdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 40 bin öğretmen atamasını dün elektronik kura ile gerçekleştirdi. 40 bin 164 olarak açıklanan atama için 101 bin 743 kişi başvurdu. 36 bin 552 öğretmenin atamasının gerçekleştiği kurada ataması gerçekleşmeyen 3 bin 612 kişi yapılacak ek yerleştirmelerle atanacak. MEB ınsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, “En çok rehber, Türkçe, ilköğretim matematik, okul öncesi, beden eğitimi alanlarına ihtiyaç duyuluyor” dedi. Çolak, en çok öğretmen ihtiyacı duydukları 29 ile, pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bunlara 22 bin öğretmen dağıttıklarını kaydetti.

Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlığın Başöğretmen Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi. Çolak, burada yaptığı konuşmada, ilk atama için 40 bin 164 kadro belirlediklerini söyledi. Toplam 140 branşın olduğunu, bunların 114’ünde norm açığının bulunduğunu dile getiren Çolak, en çok öğretmen ihtiyacı duydukları 29 ile, pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bunlara 22 bin öğretmen dağıttıklarını kaydetti.
Çolak, ıstanbul’a ayrıca 6 bin atama daha yaptıklarına işaret ederek, “ıstanbul’da yüzde 50 gibi bir oranla ihtiyacı karşıladık. Diğer illerde de yüzde 35 gibi bir oranla bunu yaptık. Toplam 740 bin öğretmenimiz var. Bunların 75 bini eğitim kurumu yöneticisi. Bugün itibarıyla da sayımız 780 bine çıkacak” diye konuştu. Çolak, rehber, Türkçe, ilköğretim matematik, okul öncesi, beden eğitimi, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak, ıngilizce, zihin engelliler sınıf öğretmeni, Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, müzik, matematik, resim, imam hatip liseleri meslek dersleri ve coğrafya öğretmenlerinin en çok ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu bildirdi.
Bir kısım kontenjanın atama sonunda boş kalacağına dikkati çeken Çolak, ek yerleştirmeyle 40 bin 164 kadronun da atamayla tamamlayacaklarını anlattı. Çolak, son 10 yılda 317 bin öğretmen aldıklarını belirtti. Salonda bulunanlar arasında ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştılar. Atanma sonuçlarını öğrenen bazı anne ve babalar da bu haberi çocuklarına telefonla arayarak verdi.

Bugün göreve başlıyorlar
Atama için toplam 101 bin 743 aday başvuruda bulunurken, ilk atama yoluyla 35 bin 914, açık ilk kurum atama yoluyla 308, açık kurum yeniden atama yoluyla 256, milli sporcu atama yoluyla 74 olmak üzere toplam 36 bin 552 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Atanan öğretmenler, bugünden itibaren göreve başlayacaklar. Adaylar, atama sonuçlarını ”www.meb.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecekler.

Çolak, salonda bulunan bir öğretmen adayının 4 yaşındaki kızını kürsüye çağırarak atamayı başlattı.

Kuralar çekilirken öğretmen adayları büyük heyecan yaşadılar. Bazıları da bu anı ölümsüzleştirmek istediler.

Etiketler: haber, haberler, MEB, atama, resim, Tören, Müzik, Son 10, Tasarım, internet, ıstanbul, teknoloji, ıngilizce, Edebiyatı, ayrımcılık, imam hatip, öğretmen atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı, 10 eylül ataması sonuçları, 2012 öğretmen atamaları

şeyda

New Member
Ataması yapılıp da o sevinci yaşayanlara hayırlı uğurlu olsun. Çoğumuz da hala atama bekliyoruz. Hükumet maalesef feryatlarımızı duymuyor.

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz.