40 Bin ıthal Teacher !

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ıngilizce öğretiminde yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. “Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi” adı verilen uygulama Avrupa Birliği’nin (AB) “Leonardo Da Vinci ve Comenius” eğitim programları kapsamında ortaya konuldu. Bakanlık, yurtdışından ana dili ıngilizce olan öğretmenler getirilmesinden okullarda “English cafe”ler açmaya, popüler çizgi filmlerin ve programların televizyonlarda altyazılı yayınlanmasından, okullara eğitim setleri dağıtmaya kadar okul öncesini de kapsayacak şekilde bir dizi yeni uygulamayı gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren başlatacak. Söz konusu proje 5 yıl süreli ve yaklaşık 1,5 milyar TL’ye mal olacak. Projede 4 yıl içinde her yıl 10 bin olmak üzere toplam 40 bin anadili ıngilizce olan yabancı ıngilizce öğretmeni alınması, okullarda hafta sonu ve yaz tatillerinde yabancı ve Türk ıngilizce öğretmenlerinin birlikte çalışacağı faaliyetler düzenlenmesi” öngörülüyor.

Comenius Projesi uygulanıyor
Projenin hazırlıklarını yürüten MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, projenin, öğretmenlerin barınma kolaylığı açısından öncelikle büyükşehirlerde pilot olarak başlayacağını bildirdi. Bu sistemin şu anda Türkiye’de bazı özel okullarda uygulandığını anlatan Akyüz, “Birçok özel okulumuz, yabancı eğitim veren okullarımız bunu zaten yapıyorlar. şu anda Diyarbakır’da, Mardin’de iki okulumuz Comenius Projesi çerçevesinde iki yabancı öğretmen istihdam etmiş durumda. Bizim toplumumuz da buna çok açık” şeklinde konuştu.

Dinler arası diyalog programı
Comenius Projesi yeni değil. 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ımam Hatip liselerine bir yazı yazılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü ırfan Aycan’ın imzasıyla gönderilen bu yazıda, ımam Hatip Liselerinin din öğretimi açısından AB’nin “Leonardo Da Vinci ve Comenius” programlarından yararlanabileceği belirtilmişti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu yetkilisi açıklamasında “Lonardo Da Vinci ve Comenius” programları ile kültürler arası diyalog çalışmalarının desteklendiğini ifade etmişti. Yani bu projeyle “diyalogcu” nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Avrupa Birliği mi fonluyor?
MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz yaptığı açıklamada gelecek öğretmenlerin maaşlarının nasıl karşılanacağı konusunda, “Projenin bu kısmı zaten başka bir fondan karşılanacak” dedi. Avrupa Birliği’nin Comenius Programını uygulatabilmek için kesenin ağzını sonuna kadar açtığı biliniyor. AB, 2008 yılında “Lonardo Da Vinci ve Comenius” programları için toplam 70 milyon Euro bütçe ayırmıştı. AB, 2013 yılına kadar ise bu diyalog projesi için 560 milyon Euro hibe etmeyi planlıyor.

Misyonerlik meşru hale gelecek
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanvekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ısmail Koncuk, hafta başında yaptığı açıklamada 1960’lı yılların sonunda ABD’den birçok öğretmenin gönüllü olarak Türkiye’ye geldiğini, ancak bunun eğitimimize hiçbir faydası olmadığı söyledi. Koncuk, bu öğretmenlerin Türkiye’de misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu, böyle bir projenin uygulanması halinde Türkiye’de misyonerliğin meşru hale gelmesinin hükümet eliyle sağlanacağını söyledi.

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz.