Alan Sınavı Tarihi ve Branşları Belli Oldu

Yeliz

New Member
Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal AraştırmalarTopluluğu, KPSS bilgilendirme semineri düzenledi. EÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki seminerde Körfez Akademi Karşıyaka şubesi Müdürü Kenan Unus alan sınavı, şubat ataması, 120 bin öğretmenin ataması gibi merak edilen konularda bilgi verdi.

ÖSYM tarihinde ilk defa öğretmenlere alan sınavı yapacak.

Öğretmenler için 2013 KPSS’de tarihi dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM, 2013 KPSS için yürütmekte olduğu alan sınavı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Buna göre öğretmenler 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan KPSS alan sınavından alacağı nota göre atanacak.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer tarafından geçtiğimiz aylarda “Öğretmenlerimiz için artık Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) alan soruları da soracağız” sözü üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hazırlıklarını tamamladı. ÖSYM yetkililerinden edinilen bilgiye göre 13 Temmuz 2013 yılında yapılacak olan KPSS sınavında öğretmenler için 16 branşta soru kitapçığı hazırlanacak. ÖSYM bu alanlarla ilgili soru hazırlama uzmanlarını kadrosuna ekleyerek hazırlıklarını tamamladı. Böylece artık öğretmenlerin kaderini KPSS’deki alanlarıyla ilgili sorular belirleyecek.

ÖğRETMEN NOTUNUN YÜZDE 60′I ALANINDAN
Yeni düzenleme ile öğretmenler için, genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alanlarıyla ilgili sınav kitapçığı hazırlanacak. Sınav kitapçığındajanskamu yüzde 20′si genel kültür, yüzde 20′si genel yetenek, yüzde 30′u eğitim bilimleri ve yüzde 30′u da alan sınavı şeklinde yapılması planlanıyor. Böylece öğretmenin alacağı notun yüzde 60′ı kendi branşıyla ilgili olacak.

BELıRLENEN ALAN DERSLERı
2013 yılında ilk defa yapılacak olan KPSS’de belirlenen alanlar şöyle:

“Okul öncesi öğretmenliği,
Sınıf öğretmenliği,
Fen- Teknoloji öğretmenliği,
Sosyal bilgiler öğretmenliği,
Türkçe öğretmenliği,
Matematik öğretmenliği,
ıngilizce öğretmenliği,
Fizik öğretmenliği,
Kimya öğretmenliği,
T. Dili ve Edebiyatı öğretmenliği,
Tarih öğretmenliği,
Coğrafya öğretmenliği,
Felsefe grubu öğretmenliği,
Psikoloji danışmanlık ve Rehberlik,
Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği”

SORULARIN AğIRLIğI ALAN DERSıNDEN OLACAK

ÖSYM alan sınavının çerçevesini üç bölümden oluşturacak. Belirlenen alanlarda soru ağırlığı şöyle olacak:

- Akademik ders programı (Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) kur tanımlaması yaptığı genel ve geçerli öğretim programı) yüzde 40,
- ılgili dersin Okul programı (Mesela Tarih öğretmenliği için lise Tarih ders programı) yüzde 50
- Alanın öğretimi (Özel Öğretim Teknikleri) yüzde 10

2013 KPSS’de alan sınavı olacağını fakat ayrıntılarının netleşmediğini belirten Müdür Unus, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2006′dan beri fen ve Anadolu liselerine öğretmen seçerken alan sınavı uyguladığını, sorularının bunlarla benzerlik göstereceğini söyledi. Bu sınavın öğretmenlik becerisini ölçmeyeceğini,üniversiteleri bilim üreten yerler olmaktan çıkarıp sorulara göre eğitim yapan kurumlar haline getireceğini iddia eden Kenan Unus, bu şartlarda yeni mezunların ve dershane öğretmenlerinin alan sınavında daha avantajlı olacağını kaydetti.

Etiketler: Okul öncesi öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Sınıf öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Fen- Teknoloji öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri,Sosyal bilgiler öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri,
Türkçe öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Matematik öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, ıngilizce öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Fizik öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Kimya öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri,T. Dili ve Edebiyatı öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Tarih öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Coğrafya öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Felsefe grubu öğretmenliği alan sınavı, alan dersleri, Psikoloji danışmanlık ve Rehberlik alan sınavı, alan dersleri, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği, Alan sınavı tarihi 2013, alan sınavı olacak mı ? , Kpss alan sınavı 2013
 
kampanyalar | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram ve Facebook hesap onayı için sizin adınıza çalışmalar yapıyoruz. Eğer güvenilir bir Instagram hesap onaylayan ajans arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için Mavitik.net sayfasını ziyaret edin.

Üst