Alan Sınavına Öğretmen Adaylarının Tepkileri Sert Oldu

Yeliz

New Member
Bazı sitelerde Alan sınavı tarihinin duyurulması üzerine öğretmen adayları açtı ağzını ve yumdu gözünü. Hükümetin kendi yandaşlarını kamuya sokma planı olarak değerlendiren de oldu, öğretmeni nasıl rezil ettiklerini haykıran da..

Aşağıda öğretmenlerin alan sınavına gösterdiği tepkileri okuyacaksınız..

tarih alanı için bu kadar az soru ile yapılacak bir sınavın geçerliliği ve gunenirliği nasıl sağlanacak.eğitim bilimlerinde guvenirlik,geçerlilik konusu hem anlatılmakta hem de bunu soran kurum kendiyle nasıl çelişmekte anlamadım.soruları çok zor yapmayla kişinin alan bilgisini sınamak,ki yıllardır atanamayıp kendi alanında çalışmayan biri olan varsa nasıl yapıcak?soru sayısının daha fazla olması gerekti bence...

8 Aralık 2012 18:14tarıhogretmenı44

peki ya bu alan sınavına girmeyecek olanları ne bekliyor...

8 Aralık 2012 18:11naapsak

ben felsefe öğretmeniyim bizim branşımızın adı geçmiyor bizi neye göre alacak.adı geçmeyen branşlarla ilgili bi açıklama istiyoruz lütfennnn

8 Aralık 2012 18:07arpazkeleş

ilkönce 17 branşa alan sınavı geleceği söylendi, sonra bu rakam 16 ile 15 arasında gidip geldi..şimdi ise 13 branşın adı yayınlanmış..ya lütfen düzgün bir şekilde hangi branşların olacağını söylesenizde bizde ona göre çalışsak..okulöncesi öğretmenliği alan sınavına bir dahil deniliyor bir de dahil değil deniliyor, dahil mi değil mi?...madem bir sınav yapmaya karar verdiniz o zaman açık ve net bilgiler verin...

8 Aralık 2012 18:05r.acar

doğru düzgün bi açıklama bekliyoruz bunların dışındakiler nasıl değerlendirilecek

8 Aralık 2012 18:05-inşolur-

fransızca öğretmenliğinden 1 kişi alındı şimdi 50 soruyu 1 kişi atanacak diyemi yapıcaz.almanca ve fransızcadan hazırladığınız soru kitapçıklarına ve soruyu hazırlayanlara vereceğiniz paraya yazık.bu ülkenin yetimlerinin hakkını böyle saçma bir sınavla 1 kişi 3 kişi için heba etmeyin.yunanistana dönmeyelim haaaa.

8 Aralık 2012 17:41dilbilimci

Eğitim bilimlerinin gereksiz olduğunu bakan da anlamış, tebrik ederim.

8 Aralık 2012 17:40miSterP

Eğitim bilimlerinin ağırlığını azaltıp genel kültür yetenek adı altındaki saçma sapan bölüme 30 ağırlık vermek ne kadar mantıksızdır ya 240 %50 50 soru %50 ne kadar harika !

8 Aralık 2012 21:13carpediem3441

alan sınavında 50 soru mu olacak yoksa alan sınavının ağırlığı mı yüzde 50 olacak... aralık ayında yapılır mı bu ya allahınızdan bulun sürüm sürüm sürünün inşallah

8 Aralık 2012 20:38maverick006

biyoloji öğretmeniyim..alan için hangi konuyu bilmeliyim..ucu bucağı yok ki bu konuların..nasıl,neye gore,hangı havzdan soru uretcekler...en cok dersane ogretmenlerının ısıne gelır bu durum

8 Aralık 2012 20:36eaaa

alan sınavı istesekde geldi istemesekte ne desek boş tükiye koşullarında.... bu yüzden alan sınavının içeriğinden bahsedilmeli akademik lise müfredatı konular akademikse hangi anabilimler gibi.. bizde ona göre hazırlık yapalım....

8 Aralık 2012 20:25Burhanettin4242

alan sınavı denildi. biyoloji öğretmeni ne yapacak ? sınavı bile , zikredilmiyor... bizi bu hala düşürenlerin , allah sonunu hayırlı eylesin...

8 Aralık 2012 20:12biyologmsy

bizi bu hallere getirdinizya bi balyoz da size gelir inşallah..yüzde 50 ve daha içeriğini bilmiyoruz daha ne kadar magdur edilecez yaw. hayatımdan bıktım beterim ya

8 Aralık 2012 19:20songul62

alan sınavı atanmayan öğretmenin problemini çözer mi elbette hayır sonuçta bu da bir sıralama sınavı ve ihtiyaca göre alım yapılacak? (artık o ihtiyaçlar nasıl belirleniyorsa )sorumsuzca kafasına göre uygulama getirenlere, beni aileme ve çevreme küçük düşürenlere , beni kendimden, hayattan nefret eder duruma getirenlere hakkım haraaaam olsunnnn.

8 Aralık 2012 19:18morpeus

bence yeni kimlik sisteminin gelmesiyle aynı zamanda olması şaşırtıcı yine bişiyler var bu işte bakalım...alan sınavına dahil olan lise müfredat mı yoksa üniversite ders konuları mı düzgün bir açıklama yapsalar ya.kılavuzun yayınlanmasını mı beklicez biz o kadar zaman.hem yüzde 50 çok fazla.

8 Aralık 2012 19:08efza kpss

alan sınavına yüzde 50 vermek ne demek seneye açıkta kalacak dershane öğretmenlerine buyrun gelin demek başka bişey değil. bu 15 alan içeriside alımı çok az olan fizik, kimya, biyoloji,almanca,fransızca gibi bölümlerede alan sınavı yapmak çok komik bence sanki çok öğretmen alıyorlarda birde 3 aşamadan geçiriyorlar yazıklar olsun. sınıf öğretmenliği, okul öncesi, beden, resim , müzik, rehber öğretmen alımınız çok bu alanlarda niye alan sınavı yok nerde eşitlik tabiki yok bu bölümlerden hazırda soru da yok hadi yukarıda yazılan bölümlerden öss, ygs, lys.. vs sınavlarından antremanlılar kolaysa resimden , bedenden, müzikten falan alan sınavı yapsınlar. ben şahsen yüzde olarak verilen kısımlardan hiç memnun değilimm eğitim bilimleri kaç dersten oluşuyor yüzde 20 verilmiş ama zaten amaç dershane öğretmenlerini kadrolu yapmak ya.

8 Aralık 2012 18:18tuğba.pamir

Sayın başbakanımıza burdan sesleniyorum meb bakanı atanamayan bir öğretmen olsun ne anlar işletmeci eğitimcinin halinden umarım duyar bu sesimi

8 Aralık 2012 18:14serkan525

kampanyalar | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram ve Facebook hesap onayı için sizin adınıza çalışmalar yapıyoruz. Eğer güvenilir bir Instagram hesap onaylayan ajans arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için Mavitik.net sayfasını ziyaret edin.