Esra Bayraktar
Member
Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında tutulacak defter, dosya ve formlar Yönetmeliğin 46.maddesinde belirtilmiştir. Kurumun özelliğine göre 1050 sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunu, Ayniyat Talimatnamesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin gerektirdiği defter ve dosyalarla, Taşınır Mal Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda demirbaş eşya kayıtları tutulacaktır. Ayrıca öğretmenler;
1-Çevre incelemesi,
2-Öğrenci Devam Çizelgesi (Yön.Ek-4)
3-Kazanım değerlendirme dosyası (Yön. Mad.55)
4-E-Okul sisteminde her öğrenci için Öğrenci Dosyası (Yön. Mad.56)
5-Veli toplantı tutanakları, (Her yarıyılda en az iki kez yapılmalıdır. Tutanaklarda veli görüşleri de yer almalıdır.)
6-Zümre öğretmenler toplantı tutanak veya defteri(Yön. Mad. 23),
7-Belirli Gün-Hafta kutlamalarına ait etkinlikler dosyası,
8-Mevzuat (Tebliğler Dergisi kayıt-fihrist) defteri,
9-Okul Öncesi Eğitim Kurumları eğitim etkinlikleri çizelgesi,
10-Öğrenci faaliyet dosyası,
11-Gezi, gözlem, inceleme, deney planları veya defteri,
12-Öğretmen çalışma (eğitim) saatleri devam takip defteri doldurur ve imzalar (Yön:20/a, Ek-9), ayrıca sınıf defteri doldurulmaz
13-Kazanım değerlendirme dosyası bilgileri doğrultusunda hazırlanan gelişim raporu, (Yön:56; Ek:10). Her dönem sonunda e-okul sistemine işlenerek bir örneği veliye verilir. (Yön:56).
14- Okul öncesi eğitimini tamamlayan veya okul öncesi eğitim kurumlarına en az bir eğitim yılı devam eden çocuklara e-okul sisteminde düzenlenen katılım belgesi verilir (Yön:56. Ek:11). Not: Çocukları başarılı veya başarısız gösteren; karne,diploma ve benzeri adlar altında hiçbir belge verilemez (Yön:56).
15-Yıllık Plan,
16-Günlük Plan,
17-Etkinlik Formatı,
18-Gelişim Kontrol Listesi,
19-Öğretmen Öz Değerlendirme Formu,
20-Aile Eğitimi ıhtiyaç Değerlendirme Formu,
21-Ebeveyn Katılım Formu,
22-Oyun Gözlem Formu,
23-Sistematik Gözlem Formu,
24-Anekdot Kayıtları,
25-Kavramlar Listesi,
Planlama:Bakanlığımızca hazırlanarak 08.06.2004 tarih ve 25486 sayılı Resmi Gazetede (Değişiklik 20.02.2006 tarih ve 26086 sayılı R.G) yayımlanan ve yürürlüğe giren Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği gereğince; Okul Öncesi Öğretmenleri (Anaokulu, Anasınıfı ve Uygulama Sınıfı Öğretmenleri) yıllık ve günlük planlarını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 10/08/2006 Tarih ve 336 Sayılı Kararı ile kabul edilen “Okul Öncesi Eğitim Programı” doğrultusunda yapıp uygulamak üzere hazırlamalıdır. Bir plan defterinde aşağıda belirtilen bölümler bulunmalıdır.
a)Öğretmenin Kimliği: Adı-soyadı, Mebsis/Sicil No, Branşı, Mesleki Kıdemi ve Kadrosu, Okuttuğu Sınıf
b)ış Takvimi
c)Yıllık Çalışma Programı
d)Kutlanacak Belirli Gün ve Haftalar Tablosu ( Program ekinde bulunmaktadır)
e)Yıllık Plan: Öğretmen kullanma kolaylığı açısından planı kağıt veya deftere çizelge şeklinde yapacaktır.
f)Günlük Plan
1-Çevre incelemesi,
2-Öğrenci Devam Çizelgesi (Yön.Ek-4)
3-Kazanım değerlendirme dosyası (Yön. Mad.55)
4-E-Okul sisteminde her öğrenci için Öğrenci Dosyası (Yön. Mad.56)
5-Veli toplantı tutanakları, (Her yarıyılda en az iki kez yapılmalıdır. Tutanaklarda veli görüşleri de yer almalıdır.)
6-Zümre öğretmenler toplantı tutanak veya defteri(Yön. Mad. 23),
7-Belirli Gün-Hafta kutlamalarına ait etkinlikler dosyası,
8-Mevzuat (Tebliğler Dergisi kayıt-fihrist) defteri,
9-Okul Öncesi Eğitim Kurumları eğitim etkinlikleri çizelgesi,
10-Öğrenci faaliyet dosyası,
11-Gezi, gözlem, inceleme, deney planları veya defteri,
12-Öğretmen çalışma (eğitim) saatleri devam takip defteri doldurur ve imzalar (Yön:20/a, Ek-9), ayrıca sınıf defteri doldurulmaz
13-Kazanım değerlendirme dosyası bilgileri doğrultusunda hazırlanan gelişim raporu, (Yön:56; Ek:10). Her dönem sonunda e-okul sistemine işlenerek bir örneği veliye verilir. (Yön:56).
14- Okul öncesi eğitimini tamamlayan veya okul öncesi eğitim kurumlarına en az bir eğitim yılı devam eden çocuklara e-okul sisteminde düzenlenen katılım belgesi verilir (Yön:56. Ek:11). Not: Çocukları başarılı veya başarısız gösteren; karne,diploma ve benzeri adlar altında hiçbir belge verilemez (Yön:56).
15-Yıllık Plan,
16-Günlük Plan,
17-Etkinlik Formatı,
18-Gelişim Kontrol Listesi,
19-Öğretmen Öz Değerlendirme Formu,
20-Aile Eğitimi ıhtiyaç Değerlendirme Formu,
21-Ebeveyn Katılım Formu,
22-Oyun Gözlem Formu,
23-Sistematik Gözlem Formu,
24-Anekdot Kayıtları,
25-Kavramlar Listesi,
Planlama:Bakanlığımızca hazırlanarak 08.06.2004 tarih ve 25486 sayılı Resmi Gazetede (Değişiklik 20.02.2006 tarih ve 26086 sayılı R.G) yayımlanan ve yürürlüğe giren Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği gereğince; Okul Öncesi Öğretmenleri (Anaokulu, Anasınıfı ve Uygulama Sınıfı Öğretmenleri) yıllık ve günlük planlarını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 10/08/2006 Tarih ve 336 Sayılı Kararı ile kabul edilen “Okul Öncesi Eğitim Programı” doğrultusunda yapıp uygulamak üzere hazırlamalıdır. Bir plan defterinde aşağıda belirtilen bölümler bulunmalıdır.
a)Öğretmenin Kimliği: Adı-soyadı, Mebsis/Sicil No, Branşı, Mesleki Kıdemi ve Kadrosu, Okuttuğu Sınıf
b)ış Takvimi
c)Yıllık Çalışma Programı
d)Kutlanacak Belirli Gün ve Haftalar Tablosu ( Program ekinde bulunmaktadır)
e)Yıllık Plan: Öğretmen kullanma kolaylığı açısından planı kağıt veya deftere çizelge şeklinde yapacaktır.
f)Günlük Plan