Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin soru-cevap bölümünde milletvekillerinin sözlü sorularını cevapladı. Zorunlu eğitime geçildikten sonra açıkta öğretmen kalmayacağını vurgulayan Dinçer, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yeni öğretmenlere ihtiyaç duyulacağını, bunun da hükümetin vereceği kaynakla aşılabileceğini söyledi.
Kadro tahsisi konusunda AK Parti hükümetinin 320 bin yeni kadroyu öğretmen kadrosuna dahil ettiğini belirten Bakan Dinçer, "AK Parti hükümetleri, Cumhuriyet tarihindeki öğretmen sayısının yüzde 60'ını bu dönemde eğitim kadrosuna dahil etmiştir." dedi. Bir soru üzerine zorunlu eğitim sisteminden imam-hatip okullarının da yararlanacağını kaydeden Bakan Dinçer, "Sistemin kademeli olmasıyla eğitim sistemimiz daha demokratik ve esnek olacak. Bu esneklikten herkes yararlanacak. Açıkça söylüyorum; imam-hatip liseleri de yararlanacak." şeklinde konuştu. Dinçer, kesintili eğitime geçilebilmesi için 160 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu da kaydederek, "Kanuni düzenleme bize 4 yıl süre vermektedir. Bu süre bize ihtiyaç duyduğumuz derslik ve öğretmen temini için zaman kazandıracaktır." ifadesini kullandı.