Bakan Dinçer'den Atanmayan Öğretmenlere Hakaret !!

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici

Bakan Dinçer atanamayan öğretmenleri “Eminönü’nde yem bekleyen güvercinlere” benzetti ve...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in atanamayan öğretmenleri “Eminönü’nde yem bekleyen güvercinlere” benzeterek, “Bekliyorlar ki; biri önlerine yem atsın” dediği ileri sürüldü. Dinçer’in, atanamayan öğretmenlere, “Eğer siz öğretmenlik yeterliliğine sahip olsaydınız zaten o 40 bin kişinin içerisinde olurdunuz, karşımda değil” diye aşağıladığı iddia edildi.

Dinçer’in atanamayan öğretmenlere hakaret üstüne hakaret anlamına gelen, öğretmenleri aşağılayan sözleri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki (MEB) bir görüşmede yaşandığı belirtildi.

Atanamayan Öğretmenler Grubu Sözcüsü, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Orhan Altay’ın mebpersonel.com’da yayınlanan açıklamasına göre; görüşme geçen hafta yapıldı. Öğretmenler, bakanı makamında ziyaret ederek, 2013 şubat’ta atama yapılmasını istedi.

Bakan ve 10 kişilik ekibiyle bir saate yakın bir görüşme yaptıklarını belirten ve “Aslında bu görüşme bir Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmene ve öğretmenlik mesleğine bakışının ironik bir şekil de dibe çöküşünün güzel bir kanıtıydı” diyen Altay, bakanın, bir mutluluk tablosu çizmeye çalıştığını söyledi.

"ÜCRETLı ÖğRETMENLıK" DAYATMASI

Bakanın, artık önümüzdeki şubat ayında atama yapılmayacağını ve açığın “ücretli öğretmen” uygulamasıyla kapatılacağını söylediğini vurgulayan Altay, okullar da tarlacı, hayvan yetiştiricisi, veteriner, işletmecilerin ücretli öğretmenlik yaptığını söyledi. Altay, “Biz de tam da bu noktada kendisine ücretli öğretmenliği, branşı öğretmeni olmayan kişilerin yaptığını, ön lisans mezunlarının bile öğretmenlik yaptığını ülkesini seven biri olarak bu durumdan rahatsız olup olmadığını sorduk” dedi. Altay, Dinçer’in bu soruya, “Ozaman siz gidin ücretli öğretmenlik yapın biz de hayvan yetiştiricisini öğretmen yapmayalım” karşılığını verdiği belirtti.

ışTE HAKARET VE AşAğILAMA

Bunun üzerine Dinçer, “Peki sayın bakan siz ayda yarım gün sigortaya 700 liraya bakanlık yapar mısınız?” diye sorduklarını belirten Altay, Dinçer’in soruyu, “Eğer siz öğretmenlik yeterliliğine sahip olsaydınız zaten o 40 bin kişinin içerisinde olurdunuz, karşımda değil” diye şok bir yanıt verdiğini bildirdi.

BıR HAKARET DAHA

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 88 puan alan öğretmenlerin evde oturduğunu vurgulayan Altay, görüşmede AKP’nin bir Adana milletvekilinin de olduğunu bildirdi. Altay, kendilerinin itiraz etmesi üzerine, Dinçer’in söz konusu milletvekiline dönerek, “Ben öğretmen olmak isteyenleri Eminönü Camii’sinin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki; biri önlerine yem atsınlar. Allahtan çocuklarım memur olmadılar” dediğini aktardı.

ÖğRETMENLERDEN ÇAğRI

“Bir Milli Eğitim Bakanı düşünün kendi öğretmenini bu şekilde aşağılasın” diyen Altay, şöyle yazdı:

“Sayın Bakan haklısınızdır; öğretmenler güvercin misali bekliyorlar ama bu öğretmenlerin değil, yıllardır onların meslek hayatını gasp eden, onların ailelerini, geleceklerini hatta doğmamış çocuklarını ellerinden alan siz politikacıların suçudur. Bir an önce ücretli öğretmenlik denen ortaçağ uygulamasına son verilmeli ve acil bir şekil de öğretmen ataması gerçekleştirilmelidir.”

Kendilerini atanamayan öğretmenlerin “şubatçılar Grubu” olarak tanıtan Altay, üye sayılarının 40 bini aştığını belirterek, tüm üyelerini, bakanı protesto etmek için, Eminönü Camii’si önünde diplomalarını yaklamaya ve güvercin uçurmaya çağırdı.

MEB'TEN YALANLAMA GELDı !

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanımız Ömer Dinçer'in öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'in geçtiğimiz hafta bir grup öğretmen adayıyla yapmış olduğu görüşmeye ilişkin bazı gerçek dışı haber ve yorumlar üzerine açıklama yapılmasına gerek görülmüştür.

Bakanımız Ömer Dinçer, söz konusu görüşmede öğretmen adayları veya hâlihazırda öğretmenlik yapanlara yönelik "Öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği" şeklinde yorum-haber kesinlikle doğru değildir.

Sayın Bakanımız¸ yalnızca kamu ve özel sektörün rekabet etme biçimleri açısından genel bir değerlendirme yapmıştır. Bunu da öğretmenlerle ilgili olarak değil, uzmanı olduğu organizasyon yönetimi konsepti içinde anlatmıştır.Bu konuşmayı görüşmeye katılanlardan birinin kendi algıladığı veya algılamak istediği biçimde çarpıtarak öğretmenlerimize ve öğretmen adaylarımıza yönelik olumsuz bir ifadeymiş gibi yansıtması kadar doğruluğunu araştırmadan bunu kamuoyuna maletmeye çalışmak da iyi niyetten uzak gayri ahlaki bir durumdur.

Bazı öğretmen adaylarının sorunlarını dinlemeye yönelik iyi niyetle yapılan samimi bir görüşmedeki ifadeleri gerçeğinden uzaklaştırıp bambaşka bir hale sokmak suçtur. Buna alet olanlar da bir o kadar suçludur. Öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız artık bu türlü yönlendirmelere ve hamasete prim vermemektedir.

Etiketler: Ağrı, Adana, AKP, Altay, Kpss, Ömer Dinçer, öğretmen, din, atama, yanıt, şubat, Yorum, Orta, Sosyal, Milli Eğitim Bakanlığı, milli eğitim bakanı, hakaret, ataması yapılmayan öğretmenlere hakaret, ömer dinçer istifa, protesto, ayöp

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz.