Merhaba arkadaşlar..
Kpss puanlarının sıralanmasıyla yapılıyor biliyorsunuz Öğretmen atamaları...
Ancak bu öncelik sadece branş bazında oluyor. Yani Yüksek "puan almak" diye tabir edilen şey aslında tam bir muamma.
80 puan yüksek mi ? Hangi bölüm için ? Sosyal bilgiler için düşük, Din Kültürü için çook Yüksek
50 puan yüksek mi ? Hangi bölüm için ? Sosyal Bilgiler için Taban Puan neredeyse, Bazı bölmler içinse atama puanı..
Sözlerin yetersiz kaldığı durumlarda grafiklere müracaat edilir.
Biz de MeB'den aldığımız grafiklerle görelim konuyu...
Yukarıda gördüğünüz resimde arkadaşımızın:
Bölümü Din Kültürü Öğretmenliği
Aldığı puan : 60
Bölümde kaçıncı Olmuş 2864.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 3000 Kişi atanırsa hoplaya zıplaya atanır
Normalde alım kaç kişi : 2000 - 3000 kişi
Yukarıda gördüğünüz resimde arkadaşımızın
BölümüRehber Öğretmen
Bölümde kaçıncı Olmuş: 2569.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 2570 Kişi atanırsa hoplaya zıplaya atanır
Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Bölümde kaçıncı Olmuş: 16,524.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 16,524 Kişi atanırsa atanabilir (Tabi ki bu bir hayal)
Normalde alınan kaç kişi : 900 - 1000 Kişi
Ayrıca Rehber öğretmenliği, öğrenci psikolojisi açısından çok önemli bir ders, Eğitim bilimleri konularının iyi öğrenilmiş olması gerekir.. Ancak 60 puan alan birinin Eğiitim bilimleri konularından bihaber olması muhtemeldir.
2012 KPSS Siz de Puan sıraalamasına bakmak için Tıklayın
Adındada Adalet olan bir partinin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Erdoğan'ın "Çalışın… Atanın" sözlerinden dolayı paylaşıyorum
""
Başbakan atanması yapılmayan öğretmen adaylarına fena halde kızdı. "Ne demek kardeşim atanması yapılmayan öğretmenler birliği. Böyle şey olur mu? Dünyanın neresinde görülmüş her üniversite bitirenin işe atandığı. Çalışın, yüksek puan alın, atanın"
""
Yani Lafı uzatmaya gerek yok, Türkiye'de adalet buysa o adaletin terazisini kırayımm.
Etiketler: kpss branş sıralaması, kpss atamalar, öğretmen atamaları ne zaman, başbakan öğretmenler için söyledikleri, 2012 kpss10, 2012 kpss 3 puanları, sıralama,
Kpss puanlarının sıralanmasıyla yapılıyor biliyorsunuz Öğretmen atamaları...
Ancak bu öncelik sadece branş bazında oluyor. Yani Yüksek "puan almak" diye tabir edilen şey aslında tam bir muamma.
80 puan yüksek mi ? Hangi bölüm için ? Sosyal bilgiler için düşük, Din Kültürü için çook Yüksek
50 puan yüksek mi ? Hangi bölüm için ? Sosyal Bilgiler için Taban Puan neredeyse, Bazı bölmler içinse atama puanı..
Sözlerin yetersiz kaldığı durumlarda grafiklere müracaat edilir.
Biz de MeB'den aldığımız grafiklerle görelim konuyu...
Yukarıda gördüğünüz resimde arkadaşımızın:
Bölümü Din Kültürü Öğretmenliği
Bölümde kaçıncı Olmuş 2864.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 3000 Kişi atanırsa hoplaya zıplaya atanır
BölümüRehber Öğretmen
Bölümde kaçıncı Olmuş: 2569.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 2570 Kişi atanırsa hoplaya zıplaya atanır
Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Bölümde kaçıncı Olmuş: 16,524.
Kaç kişi atanırsa atanabilir : 16,524 Kişi atanırsa atanabilir (Tabi ki bu bir hayal)
Normalde alınan kaç kişi : 900 - 1000 Kişi
Ayrıca Rehber öğretmenliği, öğrenci psikolojisi açısından çok önemli bir ders, Eğitim bilimleri konularının iyi öğrenilmiş olması gerekir.. Ancak 60 puan alan birinin Eğiitim bilimleri konularından bihaber olması muhtemeldir.
2012 KPSS Siz de Puan sıraalamasına bakmak için Tıklayın
Adındada Adalet olan bir partinin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Erdoğan'ın "Çalışın… Atanın" sözlerinden dolayı paylaşıyorum
""
Başbakan atanması yapılmayan öğretmen adaylarına fena halde kızdı. "Ne demek kardeşim atanması yapılmayan öğretmenler birliği. Böyle şey olur mu? Dünyanın neresinde görülmüş her üniversite bitirenin işe atandığı. Çalışın, yüksek puan alın, atanın"
""
Yani Lafı uzatmaya gerek yok, Türkiye'de adalet buysa o adaletin terazisini kırayımm.
Etiketler: kpss branş sıralaması, kpss atamalar, öğretmen atamaları ne zaman, başbakan öğretmenler için söyledikleri, 2012 kpss10, 2012 kpss 3 puanları, sıralama,