CHP Milletvekili Muharrem ınce'nin Başbakana Karşı Yaptığı Ünlü Konuşması

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
http://youtu.be/XgYXnvqoqyE

25 Aralık 2009, CHP'li Vekil Muharrem ınce AKP'ye YATACAK YERıNıZ YOK, MEMLEKET YANGIN YERı, Varlıkları Sattınız, Yüce Divanlıksınız, Tarihi TBMM Konuşması

Yaptığı konuşma Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekillileri tarafından sık sık kesilen ınceyi CHPli vekiller ise alkışları ile destekledi.

Bütçe görüşmeleri TBMMde sürüyor. Bu kapsamda söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem ınce TBMM kürsüsünden hükümet ve icraatlarına veryansın etti. ışte ıncenin AKPli bakan ve milletvekillerini sinirlendiren konuşmasının metni;

Çok garip bir şey. Neresinden başlayayım sayın milletvekilleri? Bu kürsüye her çıkan AKPli 2002 öncesinden başladı, sürekli geçmiş hükümetleri eleştirdi ama kendi bütçelerini savunmaya çıkan birisi de 21/12/1987den beri milletvekili, altı hükümette Özal hükümetlerinde, Yıldırım Akbulut hükümetlerinde, Mesut Yılmaz hükümetlerinde on iki yıl bakanlık yapmış birisi AKP Hükümetini savundu. Bu çelişki değil mi? Ortada bir gariplik yok mu?

Yedi yıldır bu kürsüde hayal tüccarlığı yaptınız. Yedi yıldır bu kürsüde sürekli aynı şeyleri tekrarladınız. Rakamları tersine okuttunuz.

2002de ilk iktidara geldiğinizde, ilk işiniz gömlek değiştirmek oldu, sonra sakallarınızı kestiniz, sonra jeeplere bindiniz, sonra orman içindeki villalarınızda havuzlarda yüzmeye başladınız.

Değerli milletvekilleri, ben size Hiç kızmaya gerek yok, hiç kızmaya gerek yok; bu memleketten insan manzaraları sunacağım size.

Afyonun Kışlacık Köyü; borçlarını ödemek için bütün köylü böbreklerini satışa çıkardı mı? Çıkardı.

Diyarbakırda kayıt parasını ödeyemeyen bir anne, okulun halılarını yıkarken düşüp felç oldu mu? Oldu.

Daha dün, şırnaka 38 doktor tayini yaptınız, 5 tanesi göreve başladı, 3 tanesi göreve başladığı gün istifa etti mi? Etti.

Erzurumda hamiline arama kararları çıkarılıyor mu? Çıkarılıyor.

Muğlada, Milasta Kore gazisi açlıktan ve soğuktan öldü mü? Öldü.

Erzincanda görevlerini yapan yargı mensuplarına Cemaatlerime dokunursan yakarım dendi mi? dendi.

230 bin eğitim fakültesi mezunu bu ülkenin sokaklarında işsiz mi?

Gazeteler intihar haberleriyle dolu mu?

Memleket yangın yeri, millet ölmüş, bitmiş, siz hâlâ ne konuşuyorsunuz!

Başbakan, camdan okuduğu yazılarla pembe tablolar çizerek, milletin canına nasıl okuduğunu saklamaya çalışıyor. Böyle bir ortamda, Başbakan Yardımcısı Civanım, delikanlım ne hâle geldi diyor. Civanım, delikanlım ne hâle geldi diye bakacağına, güzelim memleketin ne hâle geldi diye ona bir bakmak lazım.

Değerli arkadaşlarım, çok değil, daha 2002de Türk Telekom Türk müydü? Türktü. Siz bunu Araplara sattınız mı? Telsimi ıngilizlere, Adabankı Kuveytlilere, Kuşadası Limanını ısraillilere, araç muayene işini Almanlara, ızmir Limanını Hong Kongluya, Aveayı ve MNG Bankı Lübnanlıya, TGRTyi Amerikalıya, Süper FMi Kanadalıya sattınız mı? Sattınız. Çok değil, 2002de bunlar Türk müydü? Türktü; şimdi bunların hepsi yabancıların elinde. Yedi yıllık iktidarınızda özelleştirmeyle sattığınız fabrika, tersane, tesis, liman, arsa, bina sayısı kaç, biliyor musunuz? Özelleştirme ıdaresinden tek tek çıkarttım bunları. 721 adet. Bir Allahın kulu çıksın buraya, desin ki: Biz sekiz yıllık iktidarımızda bir tane fabrika yaptık. Baba malını babalar gibi sattınız ve mirasyedi bir hükümet oldunuz. Bir tane yaptınız mı, bir tane? Bana bunun hesabını verin.

Gelelim Tekel konusuna. Sayın Cemil Çiçek iyi bilir, oğlu orada, Sigara Aşde yönetim kurulu üyesidir, yakından takip ediyordur Tekeli. Siz Tekeli 292 milyon dolara sattınız.
Alan kişi 920 milyon dolara sattı. Aradan çok kısa bir sürede 608 milyon dolar kâr etti mi? Etti. şimdi siz bugün neyi konuşuyorsunuz? Tekel işçisine vereceğiniz 25-30 milyon dolarlık parayı konuşuyorsunuz.

Değerli arkadaşlarım, hukuk sistemimizi altüst ettiniz. AıHM ve Danıştay kararları ideolojik, ulemaya soralım. dediniz. Silivride faşist hukuk, Silopide liboş hukuk, Deniz Fenerinde işlemeyen hukuk düzeni icat ettiniz.

Sayın milletvekilleri, Sineyi millete döneriz. diyenler sineyi Apoya döndüler. Sayenizde artık teröristler parti il binasını açıyor. ımralıdaki katil prensin odasına nem emici duvar kâğıdı döşettiniz. ABDden korktuğunuz kadar Allahtan korksaydınız bu memleketi bu hâle getirmezdiniz.

Ama size şunu söylüyorum: Sizin için tek yer şudur, Meclisin önüne Yüce Divana gitmek için otobüsler yanaşana kadar bağırın, ondan sonra bir daha böyle bir hakkınız olmayacak

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz.