DıNÇER'den 'Atanamayan Öğretmenler Öğretmen Değil'

Yeliz

New Member

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ıstanbul Suriçi Grubu Derneği tarafından Barcelo Eresin TopkapıOtel'de düzenlenen ''ıstanbul Toplantıları'' konulu programa katıldı. Bakan Dinçer, programda yaptığı konuşmada atama bekleyen öğretmenlerle ilgili açıklamada bulundu.

120 BıN ÖğRETMEN AÇIğI 650 BıN EğıTıM FAKÜLTESı ÖğRENCıSı VAR

Eğitim tarihinin en fazla öğretmen atamasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Dinçer; Norm kadro doluluk oranının %85'e ulaştığını, okullaşma oranının tam üst seviyeye ulaşması durumunda öğretmen ihtiyacının 120 bin olduğunu ve bunu önümüzdeki yıllarda tamamlayacaklarını söyledi.

Ancak büyük bir sorunun da eğitim fakültelerinde öğrenim gören 650 bin öğretmen adayının atama beklemesinin olduğunu ancak bunun kamu tarafından karşılanmasının mümkün olamayacağını belirtti.

ATAMA BEKLEYENLERı 'ÖğRETMEN' OLARAK LANSE ETMEK DOğRU DEğıL

Atama bekleyen üniversite mezunlarının öğretmen olmadığını medya tarafından öğretmen olarak lanse edildiğini bunun da yanlış olduğunu ifade eden Dinçer, öğretmen denebilmesinin ve stajyerliğinin kalkmasının gerektiğini de sözlerine ekledi.

şubat ayında atama yapılıp yapılmayacağı ile ilgili ise bir açıklamada bulunmadı.

Etiketler: ataması yapılmayan öğretmenler, ücretli öğretmen, atama, öğretmen, 2013 öğretmen ataması, atanamayan öğretmenler

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
Onlara göre kendilerine oy verenler de insan değil ama seçim zamanı hatırlanıyorlar.

Zeynep Akargül

New Member
Madem atayamayacaktınız neden o kadar insanın umuduyla oynadınız.

Madem öğretmen yapmayacaktınız niye öğretmen diploması veriyorsunuz.

Ataması yapılmayan öğretmenin düştüğü duruma dilerim Allahtan hepiniz düşersiniz.

kampanyalar | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram ve Facebook hesap onayı için sizin adınıza çalışmalar yapıyoruz. Eğer güvenilir bir Instagram hesap onaylayan ajans arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için Mavitik.net sayfasını ziyaret edin.