EğıTıM MANıFESTOSU:
Ülkemizde eğitim sistemi çöküşün eşiğine gelmiştir. Bu duruma artık birinin DUR ! demesi gerekmiyor mu? Biz eğitimciler bu yanlışlıkları başından beri görüyoruz ve yetkilileri aşağıdaki konularda düzenlemeler yapmaya çağırıyoruz.
1- Haddinden fazla Eğitim ve Fen Edebiyat Fakülteleri açılmıştır. Bu fakültelerin makul bir şekilde azaltılması gerekmektedir.
2- Bu fakültelerde kontenjanlar alabildiğine artırılmıştır. Astronomik şekilde artırılan bu kontenjanlar derhal azaltılmalıdır.
3- Eğitimde yaş haddini dolduran öğretmenlerin gerekli koşullar sağlanarak emekliliğe teşvik edilmeleri için düzenlemeler yapılmalıdır.
4- Öğretmen ihtiyacı içinde olan okullara derhal yeni öğretmen atamaları yapılmalıdır.
5- Sekiz yıllık zorunlu eğitim anlayışının gözden geçirilmesi, eksi ve artılarının araştırılarak gerekli düzenlemeye acilen gidilmelidir
6- Herkesi üniversiteye yönlendirmek yerine, mesleki bölümler çeşitlendirilmeli ve öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bu bölümlere yönlendirilmelidir.
7- Dokuz yıl önce 67 bin olan istihdam edilmeyen öğretmen sayısı 2010 yılı itibari ile yaklaşık 320 bin civarındadır. Bu yığılma her yıl artarak devam etmektedir.
8- Ücretli öğretmen adıyla bildiğimiz bu sistem bir an önce kaldırılmalı ve öğrencilerin geleceğiyle daha fazla oynanmamalıdır.
9- Ağustos ayındaki 11 bin atama dışında, derhal ek atama yapılmalıdır !
KAMPANYAYA KATILMAK VE DESTEK OLMAK ıÇıN TIKLAYIN