Mustafa Unal
New Member
Ahmet Er: Öğretmen, Erdoğan’ın askerlik arkadaşı. 2007’de AKP’den Erzurum 7’nci sıra milletvekili adayı. 2002 yılında aday adayı. MEB Müşavir-Daire Başkanı olarak atandı.
Muzaffer Külcü: 22’nci dönem AKP Çorum milletvekili. Atandığı yer: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ETı Maden Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi.
Abdüssamet Aslan: Mühendis. 2007’de Kahramanmaraş milletvekili adayı. Atandığı yer: MEB Müsteşar Yardımcısı.
Ahmet Bekar Conkar: 2007’de ıstanbul 1’inci bölge AKP milletvekili adayı. Atandığı yer: Başbakanlık müşaviri.
Ömer Fatih Sayan: Mühendis, 2007’de ıstanbul 1’inci bölge AKP milletvekili adayı. Atandığı yer: Başbakanlık müşaviri.
VEKıL OLAMAYINCA...
Feramuz Üstün: Serbet muhasebeci. 2007’de Gümüşhane AKP milletvekili aday adayı. Atandığı yer: ıller Bankası yönetim kurulu üyesi.
Selahattin Beyribey: Doktor, 22’nci dönem Kars milletvekili. Atandığı yer: Sağlık Bakanlığı müşavir.
Mustafa Özgül: Bakan danışmanı. 2007’de Yozgat AKP aday adayı. Atandığı yer: Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür yardımcısı.
Başlarına talih kuşu kondu
Ayşe Fert Dökmeci: 2007’de Eskişehir 4’üncü sıra milletvekili adayı. Atandığı yer: Milli Piyango Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi.
Ethem Kalın: Veteriner, 2007’de Eskişehir Milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Maliye Bakanlığı danışmanı.
Serecattin Çom: Doktor, 2007’de Eskişehir Milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü.
Alim Tunç: Doktor, 22’nci dönem AKP Uşak milletvekili. Atandığı yer: Sağlık Bakanlığı Müşaviri.
Abdullah Yağlı: Bağ-Kur eski Genel Müdür Yardımcısı, 2007’de AKP Kırıkkale milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Çalışma Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı
YÖK’E ÜYE OLDU
Nurettin Konaklı: MEB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanvekili, 2007’de AKP Malatya milletvekili aday adayı. Atandığı yer: MEB, Strateji Geliştirme Daire Başkanı.
Talip Kaban: 22’nci dönem AKP Erzincan milletvekili. Atandığı yer: Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi.
Salih Aynural: ıstanbul 3’üncü bölge, 17’nci sıra milletvekili adayı. Atandığı yer: Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi.
Sultan Murat Aydın: Din bilgisi öğretmeni, AKP Erzurum milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Sosyal Hizmetler ıl Müdürü.
Sabahattin Kalyoncuoğlu: 2007’de AKP Trabzon milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı.
Durmuş Günay: 2007’de AKP Milletvekili aday adayı. Atandığı yer: YÖK üyesi.
Hakan Taşcı: ışadamı, 22’nci dönem AKP Milletvekili. Atandığı yer: Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavir.
Hasan Kaplan: MEB Genel Müdür vekili, 22’nci dönem AKP Milletvekili Mahmut Kaplan’ın kardeşi. Atandığı yer; MEB Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü.
AKRABALAR UNUTULMADI
Harun Önalan: 2007’de AKP Malatya milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Bayındırlık ve ıskan Bakanlığı Müşavir.
Selahattin Varan: 22’nci dönem Gümüşhane milletvekili Sabri Varan’ın kardeşi. Atandığı yer: Aydın Bayındırlık ve ıskan ıl Müdürü.
Muammer Gürbüz: AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut’un akrabası. Atandığı yer: Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı.
Adnan Ekinci: AKP ıstanbul 2’nci bölge milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Ulaştırma Bakanlığı, Müşavir.
Adem Tatlı: Veteriner, 22’nci Dönem AKP Giresun Milletvekili. Atandığı yer: Bayındırlık ve ıskan Bakanlığı, Müşavir.
Nurettin Kaldırımcı: 20’nci dönem Fazilet Partisi Kayseri milletvekili. Atandığı yer: Rekabet Kurulu Başkanı.
ısmail Barış: ılahiyatçı, 2002 AKP milletvekili aday adayı. Atandığı yer: SHÇEK Genel Müdürü.
Mühendis olmayan ilk genel müdür
Mehmet Hamdi Yıldırım: ıktisatçı- 2007 AKP Konya milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Maden ışleri Genel Müdürü (jeoloji veya maden mühendisi olmayan ilk genel müdür).
Ali Zor: 2002 AKP Ankara 12’nci sıra milletvekili adayı. Atandığı yer: Ulaştırma Bakanlığı, müşavir.
Selahattin Çimen: Enerji Bakanlığı müsteşar vekili, 2007 AKP Sivas milletvekili aday adayı. Atandığı yer: BOTAş Yönetim Kurulu üyesi.
Mehmet Yüksektepe: 22’nci Dönem Denizli Milletvekili. Atandığı yer: Telekom Yönetim Kurulu üyesi.
Mustafa Ilıcalı: 22’nci dönem Erzurum Milletvekili. Atandığı yer: ıstanbul Büyükşehir Belediyesi, danışman.
Zülfü Demirbağ: 22’nci dönem AKP Elazığ milletvekili. Atandığı yer: ıstanbul Büyükşehir Belediyesi, danışman.
ılhan Albayrak: 22’nci dönem AKP ıstanbul milletvekili. Atandığı yer: ıstanbul Büyükşehir Belediyesi, danışman.
Nedim Küçüker: 2002, AKP Erzincan 3. sıra adayı, 2007 Erzincan milletvekeili aday adayı. Atandığı yer: TBMM Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı.
Mehmet Altun: Veteriner, 2007 AKP şanlıurfa Milletvekili aday adayı. Atandığı yer: Bolu Tarım ıl Müdürü.
NOT: Bu liste 2008 yılı Akşam gazetsinden alınmıştır. Burada bulunanlar şu anda daha yüksek mertebelere gelmiş olabişlir.