Kürt Diline Yök'te Onay

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
YÖK'ün, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ) 4 yıllık lisans eğitimi verecek Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünün açılmasına onay verdiği bildirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, üniversite bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılmasına ilişkin taleplerinin, YÖK Yürütme Kurulu'nca kabul edildiğini söyledi.

Üniversitenin, bir süre önce açılan Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde görevli öğretim üyelerinin, yeni kurulacak Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde de görevlendirileceğini belirten Yıldırım şunları kaydetti:

''2011–2012 öğretim yılında, bu bölüme ilk etapta 30 öğrenci alınması için YÖK'e başvurduk. Onay geldiği takdirde bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenciler bu bölümü tercih edebilecek. Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüyle 4 yıllık lisans eğitimi vereceğiz.''

Prof. Dr. Yıldırım, üniversitenin Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü bölümüne daha önce 20 yüksek lisans öğrencisi aldıklarını ve bunların eğitiminin devam ettiğini sözlerine ekledi.

AA
 
kampanyalar | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram ve Facebook hesap onayı için sizin adınıza çalışmalar yapıyoruz. Eğer güvenilir bir Instagram hesap onaylayan ajans arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için Mavitik.net sayfasını ziyaret edin.

Üst