Kadrolu, Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlerin Birinci ve ıkinci Vergi Dilimine Göre Brüt ve Net Ek Ders Ücreti: Programı ındirmek ıçin Tıklayın
Kadrolu, Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlerin Birinci ve ıkinci Vergi Dilimine Göre Brüt ve Net Ek Ders Ücreti:
*************************************************************;
-NORMAL EğıTıM-
1 Temmuz 2009'ten itibaren bir NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek dersi brüt 7,8288 TL
NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek ders ücreti (%15 gelir vergisi):
kadrolu öğr: 6,607507 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,67588 TL
NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek ders ücreti (%20 gelir vergisi):
kadrolu öğr: 6,216067 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,339242 TL
1 Temmuz 2009'ten itibaren bir NORMAL EğıTıM GECE ek dersi brüt: 8,388 TL
NORMAL EğıTıM GECE ek ders ücreti (%15 gelir vergisi):
kadrolu öğr: 7,079472 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 6,0813 TL
kadrolu öğr: 6,660072 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,720616 TL
-AÇIKLAMALAR-
1- sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden %14 sigorta primi kesintisi yapılmaktadır
2- eğer gelir vergisi martahı 2009 yıl için 8700 TL'yi geçtiyse %20 gelir vergisi kesilir
3- ek ders ücretleri ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranında artar
4- GECE ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan yüz yüze eğitim.
5- ÖZEL EğıTıM VE CEZAEVLERı ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Ek ders ücreti, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.,
Kadrolu, Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlerin Birinci ve ıkinci Vergi Dilimine Göre Brüt ve Net Ek Ders Ücreti:
*************************************************************;
-NORMAL EğıTıM-
1 Temmuz 2009'ten itibaren bir NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek dersi brüt 7,8288 TL
NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek ders ücreti (%15 gelir vergisi):
kadrolu öğr: 6,607507 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,67588 TL
NORMAL EğıTıM GÜNDÜZ ek ders ücreti (%20 gelir vergisi):
kadrolu öğr: 6,216067 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,339242 TL
1 Temmuz 2009'ten itibaren bir NORMAL EğıTıM GECE ek dersi brüt: 8,388 TL
kadrolu öğr: 7,079472 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 6,0813 TL
kadrolu öğr: 6,660072 TL
sözleşmeli ve ücretli öğr: 5,720616 TL
-AÇIKLAMALAR-
1- sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden %14 sigorta primi kesintisi yapılmaktadır
2- eğer gelir vergisi martahı 2009 yıl için 8700 TL'yi geçtiyse %20 gelir vergisi kesilir
3- ek ders ücretleri ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranında artar
4- GECE ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan yüz yüze eğitim.
5- ÖZEL EğıTıM VE CEZAEVLERı ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Ek ders ücreti, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.,