Alan değişikliği ile birlikte branşı sınıf öğretmenliği olan binlerce öğretmen ve okul yöneticisi yan alanlarının olduğu branşa geçiş yaptı. Bu durum diğer branş öğretmenlerinde yoğun tepkiye neden oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı 5.sınıfları sınıf öğretmenlerinden alıp ortaokula devredince on binlerce sınıf öğretmeni mağdur oldu. Sonra bu durumu düzeltmek için sınıf öğretmenlerine branş değiştirme hakkı verdi.
Yapılan yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye kalktı. Ne olurdu eleştirilere kulak verilseydi de 5+3+4 sistemi uygulansaydı ? Kıyamet mi kopardı ? Ne sınıf öğretmeni mağdur olurdu ne branş değiştirmeye gerek kalırdı.
Mili eğitimin yanlışları saymakla bitmiyordu yanlışı yanlışla kapama mahareti de genelde çok fazla yaptıkları ve işin içinden çıkamayınca sistemi değiştire değiştire kendileri de içinden çıkamayacak hale getirmelerine şahit olmuştuk.
Ancak bu alan değişikliği olayı atama bekleyen branş öğretmenlerinin hayallerine vurulan bir hançerdi adeta.
Hani branş açığı yoktu... Hani eğitim sistemi 4+4+4 e uygun hale getirilmişti.
Bir sabah uyanıyoruz ki milli eğitimin yeni bir uygulaması canımızı yakmasın. Yeni güne her uyanışımızda hayallerimiz biraz daha söndürülmesin.
Hiç düşündünüz mü 29 bin norm kadro fazlasını branşlara dağıtınca seneye öğretmen alımını kimin yerine yapacaksınız ?
Yani atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayının yerine halihazırda atanmış olan öğretmenleri yerleştirerek, hem seneye öğretmen almaktan kurtuldunuz, hem de branş öğretmen açığını kapatmış oldunuz.
Peki yüzbinlerle ifade ettiğimiz atama bekleyen öğretmen adaylarının günahı ne ?
Tüm şehirlere üniversite açtınız ve bunu başarı gibi, övünerek, miting meydanlarında anlattınız.
Atamasını yapmayacaktınız neden 4 yıl bu insanları oyaladınız. Hayatlarının en verimli çağlarında kpss denen illetle uğraştırdınız.
Bu yaptıklarınız yetmezmiş gibi "Öğretmen adayları kendilerine başka iş bulsun", "Devlet üniversite mezununa iş vermek zorunda değil" saçma sapan açıklamalarda bulundunuz.
Bir ülkede geleceğe yönelik atılan adımlar, eğitime verilen önemle paraleldir. Ama bakıyoruz da 2071 naraları atanlar daha burnunun ucunu görmekten aciz. Yarınını göremeyen zavallı insanlar.
Atamasını yapmadığınız gibi bu alanlardaki boşlukları da mevcut sınıf öğretmenleriyle dolduran ve önü zaten kapalı olan bölümlere adeta set oluşturan bu zihniyeti şiddetle kınıyorum.