Öğretim yöntem ve tekniklerinde uygulama aşamaları

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
Öğrenen Merkezli Bir Yapı: Sistem mimarisi istenen öğrenme kuramlarına göre hazırlanmış olabilir. Fakat öğrenen merkezli bir yapı oluşturulması önerilmektedir (Watson, 1997).

Kullanım Mekan Sınırı Olmaması: Hazırlanacak öğrenme yönetim sisteminin her türlü ortamdan erişilebiliyor olması gerekmektedir. Yalnızca okul sınırları içinde ya da belirli bir ağ yapısı içinden erişim koşulu getirilmemesi gerekir.

Esnek Kullanıcı Yetkileri: Sistem içerisinde kısıtlı kullanıcı türü ya da yetkisi olması ÖYS için farklı kullanım kolaylıkları sunacaktır. Yalnızca Öğrenci, Öğretici, Yönetici temelli kullanıcı yetkileri olması sistemin esnekliğini azaltacaktır.

Kolay İçerik Üretimi: ÖYS sistemlerinde en çok aranan özelliklerden biri öğretim tasarımcısı olmayan eğitmen ve öğreticilerin kendi ders içeriklerini kolaylıkla hazırlayabilmeleridir. Yeni ders malzemesi üretiminde web 2.0 teknolojilerini kullanma kolaylığı sağlaması ve hazır içerik şablonları sunması içerik oluşturanlara kolaylık sağlayacaktır.

İçerik Yönetim Arayüzü: Ders materyallerinin depolandığı yer, içerikleri farklı dersler ile kolay ilişkilendirme ve yönetebilme imkanı sunmalıdır. Öğrenme yönetim sistemi içinde içerik takip ve yönetim işlemlerinin kolaylıkla yapılması gerekir.

Arayüz Tasarımları ve Ergonomi: Öğrenci, Öğretici, Tasarımcı, Yöneticiler için hazırlanacak ekran arayüzlerinde farklılıklar olabilir. Fakat oluşturulacak tüm arayüzlerin kullanımının kolay ve ergonomik tasarıma sahip olması beklenir.

İletişim ve Sosyalleşme: Kullanıcıların birbirleriyle ve sistemle kolay iletişim kurabilecekleri arayüz ve araçlara sahip olması gerekir. Öğrenenlerin aralarında haberleşmesi, ders içi ve ders dışı ortamlar üzerinden sağlanabilir. Sosyal medya yazılımlarının sistem içinde bağlantıları yer alabilir. Öğrenci-Öğrenci, Öğrenci-Öğretici, Öğrenci-Ortam, Öğrenci-İçerik ve İçerik-İçerik arasındaki iletişimin sağlıklı ve sorunsuz sağlanması öğrencinin öğrenmesine katkı sağlar.

Yönetim ve Raporlama: Yöneticilerin ve Ders Yürütücüsü olan öğreticilerin ders öncesi, dersi yürüttükleri dönem ve ders sonrası planlama ve değerlendirme yapabilmeleri için gerekli raporlara erişebilmeleri gerekir. Özellikle gelişmiş öğrenme yönetim sistemlerinde analitikler sunulmaktadır. Bu analitikler yönetici ve ders yürütücülerinin kolay tasarım yapmasına imkan sunacaktır. Sistemde farklı kullanıcı türleri yer almaktadır. Sistem yöneticisi, içerik yöneticisi, kullanıcı yöneticisi, kurum yöneticisi, ders yöneticisi gibi farklı kullanıcı türleri için yönetim panelinde gerekli araçlara sahip olmalıdır. İlerleyen ünitelerde bu kullanıcı türleri ve görevlerine yer verilecektir.

Değerlendirme Araçları: Sistem üzerinde farklı değerlendirme araçları ile öğrenme süreci değerlendirilebilir. Öğrenci, ders malzemesi, ders değerlendirilmesi, grup, bölüm, fakülte, tüm sistemin değerlendirilmesine imkan tanıyan araçlara ihtiyaç duyulabilir. Genel olarak ders değerlendirme araçlarında çeşitlilik olması bir öğrenme yönetim sisteminden beklenenler arasındadır.
 
kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz. 

Üst