Öğretmen Atamalarıyla ılgili 4 Soru

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, öğretmen atamalarını konu alan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplandırması talebi ile TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

1-) 55 bin alım vaat edilirken, Maliye Bakanlığı ile kadro planlaması yapılmamış mıydı?
2-)Seçim yatırımı amaçlı atamalarla mağdur edilenler için ek alım yapılacak mı?
3-)Kopya skandalı bedelinin, öğretmenlere çıkarılması, hak ve vicdanla bağdaşıyor mu?
4-) Ne kadar öğretmen açığı var; buna yönelik nasıl bir atama takvimi planlanmakta?

CHP Milletvekili Sena Kaleli, öğretmen atamaları ile ilgili olarak, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Sorularının Milli Eğitim Bakanı’nca yanıtlanmasını isteyen Kaleli’nin önergesi şöyle başlıyor: “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 02.08.2011 tarihinde yürürlüğe konulan atama duyurusunda, Maliye Bakanlığı’nca Milli Eğitim Bakanlığı’na 2011 için kullanım izni verilen 40.000 kadro için; 2009 ve 2010 KPSS sonuçlarına göre 28.456 öğretmen adayının atamasının gerçekleştirildiği, 2011 Ağustos döneminde ise; 2010 ve 2011 KPSS sonuçlarına göre 11.544 kadrolu öğretmen atamasının yapılacağı belirtilmiştir.” Önerge, şu satırlarla devam ediyor:

55 bin açıklaması
“Oysa 23 Aralık 2010’de, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve 10 Mart 2011’de ise dönemin AKP Grup Başkanvekili bugünün ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yapılan açıklamalarda, 2011-2012 eğitim öğretim yılı öncesi 55 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklanmıştı.” Kaleli’nin Bakan’a yönelttiği sorular ise şunlar:

1- Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve dönemin AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın ” 2011-2012 eğitim öğretim yılı için 55 bin öğretmen alınacak “ vaatleri, bir seçim rüşveti miydi? Bu rakamlar vaat edilirken, Maliye Bakanlığı ile kadro planlaması yapılmamış mıydı?

2- Maliye Bakanlığı’nca Milli Eğitim Bakanlığı’na 2011 için verilen 40.000 öğretmen kadrosundan 28.456’sının geçen sene yaşanan KPSS kopya skandalı nedeniyle 2009-2010 KPSS sonuçlarına göre atanmasının bedelinin, 2011’de KPSS’YE giren öğretmenlere çıkarılmasının hak, hukuk ve vicdanla bağdaşır yanı var mıdır?

3- 12 Haziran seçimleri öncesinde seçim yatırımı amaçlı atamalar nedeniyle mağdur edilen ve 2011 KPSS sonuçlarına göre görev bekleyen öğretmenler için ek alım yapılması düşünülmekte midir? Bu konuda Maliye Bakanlığı ile kadro tahsisi için görüşmeler yapılmakta mıdır?
Atama takvimi nedir?

4- Halen ülkemizde ne kadar öğretmen açığı vardır? Bakanlığınızca öğretmen açığının kapatılmasına yönelik nasıl bir atama takvimi planlanmaktadır?”

kampanyalar | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram ve Facebook hesap onayı için sizin adınıza çalışmalar yapıyoruz. Eğer güvenilir bir Instagram hesap onaylayan ajans arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için Mavitik.net sayfasını ziyaret edin.