Yemek Duası Arapçası ve Türkçesi

Yeliz

New Member


Kısa Okunuşu:

Amin

Elhamdülillâh , Elhamdülillâh, Elhamdülillâhillezî et'amenâ , vesegânâ,ve cealenâ minel müslimîn.
Elhamdülillâhirabbil âlemîn.
Vesselâtü ve's-selâmü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn.
Va'fuannâ vağfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn.
Va'fuannâ vağfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn.
Va'fuannâ vağfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn.

Allahümmeğfir sâhibe hâze't-taâmi vel-âkilîn.Allâhümmec'al devletehüm dâimen , evlâdehüm âlimen sâlihâ. Ve lâ tüsellıt aleyhim zâlimâ.Allahümme zîd ve lâtengus ni'meten kesîraten bi hurmetil Fâtiha.


MANASI :
Hamd Allaha mahsustur. ( 3 kere )
Hamd bizi doyuran, sulayan, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.
Hamd alemlerin rabbi olan Allaha mahsustur. Salatu selam efendimiz Muhammed s.a.v. ile O´nun al ve ashabinin tamami üzerine olsun.
Bizi afv eyle , bizi magfiret eyle , bize rahmet eyle ( Allahim ). sen bizim mevlamizsin; kafir kavimler üzerine- galib gelmemiz icin - bize yardim eyle.( 3 kere )
Allahim rizkin ve fetihlerin her cesidinin adedi kadar, Efendimiz Muhammed Mustafa´ya s.a.v. rahmet eyle.

Ey istedigine rizki hesabsiz olarak yayan Rabbim! Mahlukata minnet ettirmeden, sadece kereminin fazliyla, kendi gayb hazinelerinden, her cihetten bizim üzerimize hesabsiz olarak rizk sac , ey ikram edicilerin en cömerdi ve ey merhamet edicilerin en merhametlisi.

Ya Allah ( hayra ait ) her kapiyi ac, ( 3 kere )
Ya Allah ya Kafi , ya Fettah , ya Müfettih ! Hayirli olarak ac ( hayirli fetihler nasib eyle )
Allahim bu yemegin sahibi ve yiyenleri magfiret buyur. Allahim onlarin devletlerini daim, evladlarini alim, salih eyle.
Onlar üzerine zalimleri musallat etme !
Allahim Fatiha suresinin sirri hürmetine, -bize- bir cok nimetler fazlalastir, noksanlastirma !

NOT: Yemeklerden sonra bu dua'ya devam edilen evde bereket kesilmez. Ve O ailenin cocuklari anne ve babasina asi olmazlar.


Yemek Duası Arapçasını Pdf Olarak indirin


Etiketler: Yemek Duası Arapçesı ve Türkçesi, Yemek Duası Kısa ve Uzun Olanı, Mollacami, Süleyman Efendi Yurtlarında Okunan Yemek duası, Türkçe Yemek duası, Kısa Yemek Duası ındir, Yemek Duası Oku, Arapça yemek duası, yemek duası, taam duası, sofra duası, arapça, arapça dualar, en güzel yemek duası hangisi, yemek duaları, arapça-türkçe yemek duası, arapça taam duası , taam duası ve anlamı, manası, arapça dualar, arapça yemek duası, taam duası,
 

Yeliz

New Member

Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız; burada bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını menbalarını göster. Bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et. Bize burada tattırdığın leziz nimetlerini , orada yedir. Bizi zeval ve teb'id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir olan şu mutî raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.

Ya Rab! Resul-i Ekrem aleyhissalatu vesselam efendimizin hürmetine, maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et.

Ya Rab! Kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanınına kadar bizi emanetinde emin kıl. Amin.










Esirgeyen, bağışlayan, merhameti ve zenginliği sonsuz Rabbimiz! Bize yediriyor, içiriyor, türlü türlü nimetler veriyorsun.Verdiğin rızıklara ne kadar şükretsek azdır. ılahi! Sonsuz nimetler yurdu olan cennetlerde bu nimetlerin asıllarını da bize ihsan eyle.
“Ey Rabbimiz! Cennetteki ışığımızı ebediyyen parlat ve günahlarımızı bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin.

Ey Rezzak olan Allahmız! Tüm canlıların ve bizim rızkımızın Sana ait olduğu bilinciyle ellerimizi göğe doğru uzatıyor ve diyoruz ki:

Ey Mazlumların mustadafların Rabbi! Verdiğin nimetleri Müstekbirler bir kısım insanlardan ve canlılardan kısmaktalar. Adil bölüşüldüğü vakit tüm kainatı beseleyebilecek nimetlerin bir kısmını sömürerek “açlıktan ölen insanların varolduğu bir dünya sistemi kuran müstağni zalimleri bizim ellerimizle cezalandır. Bu büyük cihaddan hasıl olacak sevabı ise günahlarımıza keffaret kıl. Kur’an şeriatının hâkim olmasıyla adaletin ikame edileceği, açlığın ve zulmün ortadan kaldırılacağı bir dünya kurabilmeyi bizlere nasib eyle! şüphesiz Sen her şeye kadirsin.

Ey Hakimlerin Hakimi Olan Rabbimiz! Kur’an-ı Mubin’de adalet için çırpınan takvayı kalbine yazan mümin mustadaflara vadettiğin mirası, yeryüzünde “namazın ikame edildiği, adaletin yaygınlaştırıldığı” bir iktidarı gerçekleştirme sözünü bizlerin şahsında gerçekleştir!

Ey tüm varlık aleminin Rabbi olan Allahımız!
Ekmeğimizi-aşımızı, ocağımızı soframızı dürüstlüğü şiar edinmiş kimselerle paylaşmak istiyoruz Soframızı müminlerle ve mustadaflarla, karşılıklı mescid haline getirdiğimiz evlerimizi meleklerle şenlendir! Az verip bezdirme, çok verip azdırma Ya Rabbi!

ısteyene dünyayı isteyene de ahireti veren Rabbimiz!
Bize dünyada da ahirette de iyilikler ihsan eyle.
(Amin)
Nimeti Celilullah
Bereketi Halilullah
şefaat Ya Allah (el-Fatiha ve’s- Salavat...)



Yemek duası

Bizler sofraya oturunca, önce: "Bismillâhirrahmânirrahîm" der, sonra elimizi uzatırız. şayet Besmele'yi baştan unutacak olursak, hatırımıza geldiği yerde, "Bismilâhi fî evvelihî ve âhîrihî" deriz. Yemeğe böyle zikirle başlayan mü'min, fikirle devam eder, hamd'le de bitirerek Peygamberimizin şu hamd duâsını da sonunda aynen okur:

Euzubillahimineşşeydanirracim Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdüllilahillezi Etamana ve Sagana Vecealana Minel Müslimin. Verahmetüllahi ve Bereketühü ala Sahibbiddaami vel Ekiline vel Hadimin. Veala Cemiil Mü'minine Vel Mü'minati Vel Müslimine vel Müslimat. El Ehyai Minhüm vel emvat. Allahümme Ed'imnemin Daimil Cennet. Vees'ginemin şerabil Kevser. Vees'kinne Ficivari Rasülike Sallallahü Teala Aleyhi Vessellem. Ve Ek'rimne Biru'yeti Cemalike Ya Ekremel Ekremine veya Erhamerrahimin. Niğmeti Celilullah- Bereketi Halilullah-şefeat Ya Rasülullah. Ya Rahmaneddünya Veya Rahimel Ahiret.
 
kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz. 

Üst