Hz Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslarası Anma Törenleri Başladı

seoaga

New Member


7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da gerçekleşmekte olan Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslarası Anma Törenleri, “Kandil Uyandırma”, “Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü”, “Gülbang Duası” ve sema gösterisi ile başladı.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı ıbrahim Hacıosmanoğlu, Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet şan, Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda vatandaşın katıldığı “Kandil Uyandırma”, “Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü” ile başlayan etkinlikler kapsamında Mevlana Türbesi’nde “Gülbang Duası” yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Mevlana Kültür Merkezi’nde 7-17 Aralık tarihleri arası gerçekleştirilecek törenlerin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 741. Vuslat Yıldönümü Anma Programları kapsamında 100’den fazla etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Törenlerin mana itibariyle yeryüzünün en önemli kültürel faaliyetlerinden olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya yüzyıllardır bu mananın merkezliğini yapmaya gayret göstermektedir. Biz de bu dönemin sorumluları olarak bu manaya hizmet etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Gelen talepleri karşılamak için bu yıl törenlerin 13 Aralık ve 17 Aralık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Hazreti Mevlana’yı anmak değil, anlamak önemlidir. Hazreti Mevlana’nın neyi temsil ettiğini, bize neyi söylediğini dinlemeli, anlamalı ve uygulamalıyız” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da Hazreti Mevlana’nın farklılıkları zenginlik sayarak birlikte yaşama olgunluğuna eriştirdiği öğretisine bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek, 741. Vuslat törenlerinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından , Kültür ve Turizm Bakanlığı ıstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan, topluluk üyeleriyle Türk Tasavvuf Müziği konseri verdi. Konserden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri sema töreni gerçekleştirdi.

Kaynak:
http://www.neleroluyor.com/gundem/hz-mevlananin-741-vuslat-yildonumu-uluslarasi-anma-torenleri-basladi-h563.html
 
kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz. 

Üst