İtalya’da Üniversite Okumak İsteyenler İçin Fırsatlar

KaRNeC

Yönetim Ekibi
Yönetici
Şayet İtalya’da üniversite okumak istiyorsanız, farklı kriterleri karşılıyor olmak durumundasınız. Elbette ki yurtdışında okumak isteyenler için çok sayıda farklı alternatif seçeneğin varlığından söz etmek de mümkün olmaktadır. Mesela İtalya’da okumayı isteyen öğrenciler için YKS’den 180 puanı geçme kriteri bulunmaktadır. İtalya’da üniversite eğitimine olan ilginin günümüz koşullarında artış gösterdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Türkiye’den de çok sayıda öğrencinin İtalya’da okumak için başvuru yaptığı bilinmektedir. Bu durum İtalya’da etkili bir akademik hayatın mevcut olmasından da kaynaklanmaktadır.

Son 8 yıllık süreçte ülkemizden İtalya’ya okumak için giden öğrencilerin sayısı ortalama 5 kat kadar artış gösterdiği bilinmektedir. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerden İtalya’ya eğitim amacıyla gitmek isteyenlerin sayısının artış göstermesi, İtalya’da eğitim olanaklarına dair pek çok sorunun merak edilmesini de mümkün kılmaktadır. Lisans eğitimin yanı sıra İtalya’da yüksek lisans eğitiminin etkili bir düzeyde verildiğini ifade edebiliriz. Dolayısıyla İtalya’da mimarlık eğitimi başta olmak üzere, tıp ve mühendislik eğitiminin de sıklıkla tercih edildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. İtalya’da üniversite okumak isteyenlere özel farklı alternatif seçeneklerin varlığından rahatlıkla söz etmek mümkündür.



İtalya’da eğitim görmek isteyenlerin özellikle dil okullarına ilgi gösterdikleri bilinmektedir. Burslu bir şekilde okumak konusunda da İtalya’nın alternatif seçenekleri sunabildiğini ifade etmek mümkündür. Ayrıca İtalya’da üniversite okumanın oldukça avantajlı olduğunu ifade etmek mümkündür. Bununla birlikte günümüz koşullarında İtalya’da geniş kapsamlı bir akademik hayatının bulunması, ülkemizden İtalya’ya yönelik olarak eğitim faaliyetlerinin de sayısını arttırmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında İtalya’da üniversite okumayı isterseniz mutlaka kapsamlı bir araştırmanın içerisinde yer almak durumundasınız.

İtalya'da Mimarlık Eğitimi
Günümüz koşullarında İtalya’da mimarlık eğitimi anlak isteyenlere özel alternatif seçenekler bulunmaktadır. Aşağıda sıralamadığımız özelliklerden dolayı İtalya’da mimarlık okumak isteyenlerin sayısında ciddi oranda bir artış gözlenmektedir;
  • Mavi Diploma almaya hak kazanırsınız
  • Lisans eğitimi 3 yıl olduğu için daha erken mezun olursunuz
  • İtalya’dan alınan diplomanın YÖK tarafından kabul gördüğü bilinmektedir
  • İtalya’da mimarlık alanında teknik özellikleri yüksel üniversiteler bulunmaktadır
  • Eğitim ücretleri bakımından İtalya’nın diğer Avrupa ülkelerinden daha ucuz olduğu bilinmektedir
İtalya’da eğitim gördüğünüz zaman ‘’mavi diploma’’ alırsınız. Mavi diploma sadece İtalya’da değil tüm Avrupa ve dünya genelinde geçerliliği bulunan bir diplomadır. Bundan dolayı iş olanakları bakımından önemli bir kazanıma sahip olursunuz. Bununla birlikte 3 yıl içerisinde lisans diploması alacağınız için çok daha erken bir şekilde mezun olup, iş hayatına atılabilirsiniz. Bütün bu bilgiler ışında özellikle Politecnico Di Milano ve Politecnico Di Torino Üniversitelerinin teknik düzeyi yüksek olan eğitim olanaklarının merkezinde yer aldıklarını ifade etmek mümkün olmaktadır.

İtalya'da Tıp Fakültesi Eğitimi
İtalya’da üniversite okumak
istediğiniz zaman tıp fakültesi en mantıklı seçenekler arasında yer almaktadır. İtalya’da tıp fakültesi eğitimi 6 yıl sürdüğü bilinmektedir. Öğrenciler doğrudan İtalya’da tıp fakültesi eğitimi alabilmektedir. Yani herhangi bir şekilde hazırlık vs programları bulunmamaktadır. Bundan dolayı şayet İtalya’da tıp eğitimi almak isterseniz herhangi bir şekilde yıl kaybınız da bulunmayacaktır. İtalya’da tıp eğitimi almak için ülkemizdeki üniversite sınavının her iki oturumunda da barajı geçmeniz yeterli olacaktır. İtalya’da tıp fakültesi eğitimi aldıktan sonra hem Avrupa’da hem de dünyada geçerli olan bir diplomaya sahip olabilirsiniz.

İtalya'da Mühendislik Eğitimi
İtalya mühendislik konusunda Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak İtalya’da mühendislik eğitimi almak isteyenlerin sayısında ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Bu kapsamda Politecnico di Milano üniversitesinde İnşaat Mühendisliği okuyabilirsiniz. Bununla birlikte Politecnico di Torino üniversitesinde, Otomotiv mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği eğitimi alabilirsiniz. Yine aynı üniversitede Elektronik ve iletişim mühendisliği ve Mekanik mühendisliği eğitimi de alabilirsiniz. Üstelik İtalya’da mühendislik eğitimi almak, dünya genelinde de kabul görmüş bir prestij anlamına da gelmektedir.
İtalya'da Burslu Okumak Mümkün Müdür?
Elbette ki İtalyan hükümetinin her sene periyodik olarak hem İtalyan vatandaşlarına hem de uluslararası öğrencilere bur verdiği bilinmektedir. Bundan dolayı İtalya’da bursu okumak isterseniz, bu mümkündür. İtalya’da burslu olarak okumak isteyenler hem Master hem Doktora hem de araştırma alanlarında destek alabilirler. Ayrıca lisans öğrencileriyle İtalyan Dili ve Kültürü ile Sanat Müzik alanlarında da İtalyan hükümetinden burs alabilirsiniz.
Alacağınız bursun süresiyse 3, 6 ve 9 alık süreler için verilmektedir. İtalya’da bursu bir şekilde okumak istiyorsanız, ilk önce mutlaka bu ülkede kayıtlı olduğunu okul bilgilerini vermelisiniz. 18 ile 36 yaş arasındaki öğrenciler, burs alabilmektedir. En az B2 seviyesinde bir İtalyanca dil bilgisine sahip olmak durumundasınız. Şayet İngilizce olarak eğitim alacaksanız, bu B2 seviye sertifikasına gerek bulunmamaktadır.

İtalyanca Dil Okulları Nasıl Hizmet Sunuyor?
İtalya özellikle moda, tasarım ve mimari alanında uluslararası bir marka halinde gelmiş bir ülkedir. Bundan dolayı günümüz koşullarlında İtalya’da üniversite okumak isteyenlerin sayısında ciddi anlamda bir artış gözlenmektedir. Esasında bu durum dil okulları için de geçerliliğini korumaktadır. İtalya’da dil eğitimi alabileceğiniz gibi ülkemizdeki İtalyanca dil okullarına kayıt olarak, dil öğrenmek amacıyla İtalya’ya gidebilirsiniz. Üstelik bu şekilde bir yol tercih ettiğiniz zaman başvuru esnasında etkili bir danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz!

İtalya'da Üniversite Okumanın Avantajları
Günümüz itibariyle İtalya’da üniversite okumak istediğiniz zaman karşınıza farklı alternatif avantajlar çıkacaktır. Burada İtalya’da eğitim görüyor olmanız, uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olmanız anlamına gelmektedir. Yine İtalya’da eğitim almak diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırdığımızda daha uygun maliyetlidir. Bütün bu bilgiler ışığında şayet İtalya’da üniversite okumayı tercih edecek olursanız; iş olanakları bakımından da önemli kazanımlara sahip olabilirsiniz!
 

Ekli dosyalar

kampanyalar | replika saat | replika saat | ajans pr | ixfy.net | sözlük | sektörel haberler | Türkiye'nin en güncel ekonomi ve finans sitesi altin.us ile güncel altın fiyatlarını, dolar kuru ve euro kurunu takip edebileceğiniz gibi yatırım tavsiyeleri ile bankaların güncel kredi ve mevduat faiz oranlarını takip edebileceğiniz sitemizde altın fiyatları ya da dolar kuru takip sayfalarını takibe alabilirsiniz.

Instagram mavi tik almak artık daha kolay. Instagram / Facebook Account Verification, Instagram hesap onayı için sizin adınıza çalışmalarınızı yapıyoruz. Siz de güvenli bir şekilde instagram hesap onaylayan ajans arayışı içindeyseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Mavitik.net sayfasından detaylı bilgileri edinebilirsiniz. 

Üst